Site icon NMT İnsan Kaynakları ve Danışmanlık

Tedarik Zinciri 4.0

“İnternetin olduğu her yerde müşteri ihtiyaçlarını daha iyi analiz edebilir, operasyonel sorunlarınızı daha hızlı çözümleyebilir, müşteri memnuniyetini bir üst noktaya taşıyabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.”

21. yüzyılın beraberinde getirmiş olduğu teknolojik gelişmeler ile özellikle son 30 yıl içerisinde lojistik muazzam bir değişime uğradı. Üretim hatlarına ve müşteriye kesintisiz sevkiyat yaklaşımı yerini “Tedarik Zinciri”‘ne bıraktı. İş süreçlerinin, müşteri isteklerinin, tedarikçi süreç ve performansının lojistik ile beraber ele alındığı bir yönetim biçimi olan tedarik zinciri “Endüstri 4.0” ile birlikte yeniden tasarlanırsa işletmelere büyük bir dönüşüm fırsatı sunuyor.

Mega eğilim daha önce hizmet edilmeyen veya az hizmet edilen bölgelere kayıyor yani dünyada o bölgelerde büyüme fırsatı doğuyor.

Karbon salınımı yani atmosferdeki CO2’nin yüksek oranlara ulaşması, küresel ısınma felaketine neden olan en önemli unsurlardan biri. Bu yüzden sadece ekonomik olarak değil, çevresel ve sosyal etkenlerin bir gereği olarak ‘yeşil’ uygulamalı yatırımlar önem kazanıyor.
Bunların yanı sıra müşteri beklentileri de hızla değişiyor. Son yıllardaki internet kullanımı, siparişlerin çok daha güçlü bir şekilde ele alınarak hizmet beklentilerinin artmasına yol açtı. Internet kullanan müşteriler nereden alışveriş yapacağını, ürünü kaç TL’ye satın alabileceği gibi birçok seçeneğe kolayca erişim sağlaması tedarik zincirindeki rekabeti artırıyor.

Bu gibi nedenlerden ötürü “Endüstri 4.0” ile birlikte tedarik zincirindeki ihtiyaçlara cevap vermek, verimliği arttırmak yani “Tedarik Zinciri 4.0” devri için işletmeler bir an önce esnek, hızlı, verimli ve doğru verilere dayalı bir dijital yapı oluşturmalı.

Tedarik zincirinde ki verilerin stratejik kararlarda etkin bir şekilde kullanılmasından dolayı verilerin doğru yapı üzerine inşa edilmesini gerektirir.

Peki sizce sizin işletmenizin “Tedarik Zinciri “süreci böylesi bir değişme hazır mı? Tedarik zinciri süreciniz verimli çalışıyor ve riskleriniz minimize edilmiş mi? Tedarik zincirinin önemli bir parçası olan satın alma süreci sürdürebilir bir yapıya sahip mi?

Bu ve buna benzer soruları cevaplamak ve işletmenizin yapısını sağlamlaştırarak güven altına almak için sizde birçok işletme gibi ISO 28000 ve ISO20400 standartlarından faydalanabilirsiniz.

Exit mobile version