Site icon NMT İnsan Kaynakları ve Danışmanlık

Evde Verimli Çalışma

COVID-19 pandemisi ile birlikte, organizasyonlar bu süreci atlatana kadar iş yapış biçimlerini krize adapte etmeye çalışıyorlar. Şirketlerin amacı, bu dönemi hasarsız ya da en az hasarlı şekilde atlatarak, işlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak olacak.

Çalışanlarla yüz yüze iletişim çok önemli. Belirlenen zamanlarda online toplantı  veya bire bir görüşme yapılması olmazsa olmazlardandır.

Kurumsal hayatın bir parçası olarak; hiç alışık olmadığımız yepyeni sorular ve sorunların yanıtlarını hep birlikte bulmaya çalışıyoruz. Bir taraftan mücadele ederken, diğer taraftan da farklı bir kriz anında nasıl davranmamız gerektiğini öğreniyoruz.

Hemen hemen tüm şirketler bu sürece hazırlıksız yakalandı. Bir krize maruz kalınmamasını ummak, görmezden gelmek bir strateji değildir. Farklı senaryolar planlamaya başlamak ve işlerin nasıl yürütüleceğini belirlemenin önemini tecrübe ediyoruz.

Bu dönemde çalışanlarının sağlığını koruyabilmek adına şirketlerin aldığı en önemli önlemler arasında, evden çalışmak ve toplantıları internet üzerinden online yapılması yer almaktadır. Evden çalışma, daha önce tercihen yönetilen bir çalışma şekli olmasına rağmen, şu an yaşadığımız olağan üstü süreçte neredeyse zorunluluk haline geldi.

Süreç sonrasında giderek yaygınlaşabilir ve tercih edilen bir modele dünüşebilir.

Uzaktan çalışma konusunda altyapıları hazır, insan kaynakları politika ve prosedürleri ile iş yapış şekilleri ve kurum kültürleri olgunlaşmış firmalar kuşkusuz böyle dönemleri diğerlerine oranla daha başarılı bir şekilde atlatacaklardır.

Çalışanlarınızın motivasyonu yapılacaklar listesi ile korunmalı.

Evden çalışanların ise evde kendilerine bir ofis ortamı oluşturması ve aşağıdaki konulara dikkat etmesi gerekir.

Ofisteymiş gibi hissedip, buna göre davranın.

Evdeyken, sizi işinizden alıkoymakla tehdit eden şeylerin listesi uzar gider. Kendinize işte olduğunuzu söyleyin ve dikkatinizi dağıtacak şeyler emin olun günün sonunu, işinizin bitmesini bekleyecektir.

PDF Döküman

Exit mobile version